>
  1 min. čitanja

USKRS U ISTRI Tradicija, gastronomija i turizam - Za 30 posto više turista u odnosu na lani

USKRS U ISTRI Tradicija, gastronomija i turizam - Za 30 posto više turista u odnosu na lani
Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Blagdansko ozračje za Uskrs osjeća se u svim istarskim mjestima i gradovima. Lijepo vrijeme izmamilo je na ulice istarskih mjesta i gradova, mještane, građane i njihove goste. U Puli je spravljena velika tradicionalna Uskrsna fritaja uz mnoštvo i na veselje mnoštva sugrađana i turista.

Nema Uskrsa bez velike tradicionalne Uskrsne fritaje u Puli. Pred Uskrs je na pulskoj tržnici bilo mirisno, sunčano i veselo. I ove je godine u pred Uskrs pripremljena velika tradicionalna Uskrsna fritaja, u organizaciji Grada i Turističke zajednice Pule. Fritaja se pripremala u velikoj padeli, a Budimir Žižović Žižo, glavni kuhar i njegov tim isfrigali su 1.600 jaja s 20 kilograma šparoga, uz dodatak mladoga luka.

U predblagdanskom, proljetnom raspoloženju, u kratkom je vremenu podijeljeno oko 700 porcija građanima i turistima.

U Istri tijekom uskrsnih blagdana borave brojni turisti koji će ostvariti oko 190 tisuća noćenja. To je, kažu turistički djelatnici bolje za 30 posto u odnosu na lani kada je i Uskrs bio tri tjedna ranije.

Najviše gostiju stiglo je u Istru s nama emitivnih turističkih tržišta, a puno je i domaćih. Slovenci, Talijani, Nijemci, Austrijanci i domaći gosti mogu se vidjeti na pulskim, te ulicama ostalih mjesta i gradova.

Na Veliki petak, kada se kršćani sjećaju Kristove smrti na križu, održan je tradicionalni Križni put u rimskom Koloseju.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.